خرید کالسکه

ارسال توسط : ندا مظفری / در : 18 آذر 1398 /

کالسکه یکی از مهم‌ترین وسائلی است که هر پدر و مادری در خرید سیسمونی به آن فکر می‌کنند زیرا در آینده اغلب به مدت چند سال از آن استفاده خواهید کرد. در چنین شرایطی مسلما دوام، امکانات و ایمنی آن اصلی‌ترین فاکتورهای انتخاب این وسیله به شمار می‌آید. همچنین باید اشاره کرد که کالسکه یکی از گران‌قیمت‌ترین وسائل سیسمونی است و به همین دلیل باید به‌دقت فاکتورهایی که در بالا به آن اشاره کردیم را بررسی و تصمیم‌گیری کنید. در ادامه قصد داریم به امکانات مختلف یک کالسکه ایده‌آل و مارک‌های موجود در بازار ایران بپردازیم.

وقتی قصد خرید یک کالسکه را دارید و به بازار می‌روید، با مدل‌ها و مارک‌های زیادی روبه‌رو می‌شوید که هرکدام قابلیت‌هایی دارند و در تصمیم‌گیری شما را گیج و سردرگم می‌کنند. در نتیجه اول باید بدانید که دنبال چه چیزی باید باشید. در زیر انواع مختلف کالسکه و فاکتورهای مهم در انتخاب بهترین کالسکه را با هم مرور می‌کنیم.

1- کالسکه‌ قابل‌تبدیل (Convertible): این نوع کالسکه مجهزترین نوع کالسکه است و در واقع هرآنچه که شما در حمل بچه به آن نیاز دارید را دربرمی‌گیرد. این مدل برای پدر و مادرهایی کاربرد دارد که می‌خواهند همه‌چیز را در یک مجموعه خریداری کنند و به استفاده‌ی آن برای بچه‌های بعدی هم فکر می‌کنند.

2- کالسکه با سیستم مسافرتی (Travel System): این نوع کالسکه برای والدینی به‌کار‌می‌آید که دائما با کودک رانندگی می‌کنند و در مسیر رفت‌وآمد هستند و همراه آن یک صندلی ماشین دارد که به ایمنی کودک در حین رانندگی کمک شایانی می‌کند.

3- کالسکه‌ی قالب صندلی ماشین (Car Seat Frame): این کالسکه مناسب پدر و مادرهایی است که بودجه اندکی دارند و مایل نیستند کالسکه استانداردی را برای ماه‌های اول زندگی نوزاد خریداری کنند. در واقع، قابی است که می‌شود صندلی ماشین را به آن متصل کرد تا یک کالسکه بسازیم. از مزایای این کالکه می‌تواند به سبک و کم‌حجم بودن آن اشاره کرد و اینکه ارزان‌تر از یک سیستم مسافرتی است. ولی طول عمر محدودی دارد و ممکن است با بزرگ شدن کودک نتوانید صندلی ماشین را بلند کنید.

4- کالسکه پرام (Pram): این مدل کالسکه برای نوزادان تازه ‌متولدشده است و نه برای کودکانی که می‌خواهند اطراف را ببینند. از نظر طراحی، یک پرام به کودک امکان خوابیدن و دراز کشیدن را می‌دهد (یعنی امکان تا کردن تخت و تبدیل کردن به صندلی وجود ندارد)، درحالی‌که کالسکه‌های دیگر علاوه بر خوابیدن، به کودک امکان عمودی نشستن را نیز می‌دهد. و اینکه پرام برای مسافت‌های طولانی مناسب نیست چون از نظر وزنی سنگین‌تر است.

5- کالسکه چتردار و سبک (‌Lightweight & Umbrella): این کالسکه برای والدینی است که اغلب با هواپیما یا اتومبیل سفر می‌کنند یا فضای زیادی در پارکینگ خانه ندارند. برای کودکان نوپا مناسب است و بیشتر به‌خاطر سبک‌وزنی و قابلیت تاشوندگی راحت شهرت دارد. دستگیره‌ها به‌سمت بالا و بالای چتر هستند. هرچه کوچک‌تر، فشرده‌تر باشد و راحت‌تر جمع شود بهتر است.

6- کالسکه پیاده‌روی (Jogging): این مدل کالسکه برای پدر و مادرانی که فعالیت زیادی در بیرون از خانه دارند یا می‌خواهند پیاده‌روی تند به منظور وزن کم کردن داشته باشند، مناسب‌تر است. اگر می‌خواهید در مسافت‌های طولانی کودک‌تان ایمن و راحت باشد بهتر است از این مدل استفاده کنید. از آن‌جایی که این کالسکه سه‌ چرخ دارد، برای پیاده‌روی تند عالی است ولی برای استفاده روزمره چالش‌برانگیز است زیرا در گوشه‌ها یا فضاهای تنگ و بسته شما را دچار مشکل می‌کند و قابلیت مانور زیادی ندارد.

7- کالسکه دوقلو (Double): این کالسکه برای والدینی کاربرد دارد که بچه‌های با سن نزدیک‌به‌هم یا دوقلو دارند.

اما سوال اساسی در زمینه انتخاب یک کالسکه‌ی خوب از میان مدل‌های بالا این است که یک کالسکه‌ی خوب دارای چه ویژگی‌هایی است؟

• داشتن گواهینامه معتبر دالِ بر ایمنی مناسب. بررسی کنید که آیا مدلی که دوست دارید دارای برچسب گواهی ایمنی از طرف انجمن تولیدکنندگان محصولات خردسالان (‌JPMA) هستن یا نه. همچنین با مراجعه به سایت این انجمن (https://www.jpma.org/) می‌توانید چک کنید که کدام برندها دارای تأییدیه این انجمن هستند. به‌طورکلی، محصولات دارای این برچسب از نظر فاکتورهای مهمی مثل پایداری، ترمزها، مکانیسم قفل و عدم وجود لبه‌های تیز تست شده‌اند.

• چرخ‌ها. چرخ‌های بزرگ و پر از هوا برای پیاده‌روی‌های طولانی و زمین‌های ناهموار مناسب‌ترین گزینه هستند. چرخ‌های کوچک برای گردش در شهر و انجام کارهای روزمره بهترند. هرچه چرخ‌های جلو چرخانندگی بیشتری داشته باشند قدرت مانور بهتری دارند. کیفیت قفل چرخ‌ها نیز باعث استقامت بیشتر کالسکه می‌شود.

• استهلاک. یک کالسکه هنگامی‌که استهلاک خوبی دارد، سیستم تعلیق آن کودک را از هرگونه شوک ناگهانی محافظت می‌کند. و این مسئله بسیار حائز اهمیت است چون نوزادان در ماه‌های اول زندگی ستون فقرات بسیار ظریفی دارند و گردن و سر آنها هنوز کنترل زیادی ندارد.

• بدنه‌ی کالسکه. اگر بدنه سنگین باشد، کالسکه هم بزرگ‌تر و دست‌وپاگیر است. بنابراین به‌دنبال کالسکه‌ای باشید که بدنه‌ی نسبتا سبُکی داشته باشد. بدیهی است که باید درعین‌حال محکم و بادوام نیز باشد.

• ترمزها. ترمزها باید هر دو چرخ را به‌طور همزمان قفل کند. وقتی چرخ‌ها قفل شد، کالسکه باید کاملا بی‌حرکت بایستد.

• سایبان. سایبان باید به‌راحتی و بدون سروصدا جمع شود و برای روزهای گرم تابستان تهویه مناسبی داشته باشد. باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا فرزند شما را از آفتاب محافظت کند و همزمان امکان حرکت در اتاقک را نیز فراهم کند.

• فرمان قابل‌تنظیم. این فرمان به والدین با قدهای مختلف امکان می‌دهد که کالسکه را راحت‌تر برانند.

• صندلی برگشت‌پذیر. صندلی برگشت‌پذیر باعث می‌شود تا بتوانید جهت دید فرزندتان را تغییر دهید. این ویژگی بسیار مهم است زیرا والدین ترجیح می‌دهند فرزندشان روبه‌روی خودشان باشد، درحالی‌که کودک نوپا کنجکاو است تا بتواند دنیای اطرافش را ببیند. پس می‌توان جهت را با توجه به مقتضیات زمانی عوض کرد.

• سبد وسایل زیر صندلی. این سبد برای مادران بسیار کارآمد است. آویزان کردن کیفِ دستی و ساکِ خرید سنگین از فرمان می‌تواند ثبات حرکت را کاهش دهد و خطر کج شدن را افزایش می‌دهد. بنابراین وجود یک سبد بزرگ در زیر کالسکه جزء ضروریات است.

• کاور با قابلیت جابجایی. شما نیاز به کاوری دارید که به‌سرعت برداشته و تمیز شود. پارچه‌ی این کاور باید به‌آسانی پاک شود، بدون اینکه آب برود یا رنگش محو شود. بهترین گزینه این است که بالشتک صندلی و پدهای آن نیز قابلیت جداسازی داشته باشد تا بتوانید آنها را به‌راحتی در ماشین لباسشویی بشویید.

تا اینجا شما انواع کالسکه و ویژگی‌هایی را که برای خرید یک کالسکه‌ی خوب باید مد نظر داشته باشید، شناختید. وقتی که این ویژگی‌ها را می‌شناسید، مهم نیست که کدام مدل کالسکه را انتخاب می‌کنید، لوازم بچه اول‌تان است یا سومی. مهم این است که می‌توانید یک کالسکه‌ی خوب با لوازم آن را تشخیص دهید. از این مرحله که بگذریم، سوال بعدی که ذهن شما را در خرید کالسکه مشغول می‌کند، حتما شناخت انواع مارک‌های موجود در بازار است تا بتوانید از میان تنوع زیادی از برندها انتخاب خوبی داشته باشید. مارک‌های کالسکه‌ی موجود در بازار ایران را در مقاله بعدی بررسی می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

3 دیدگاه

آرزو احمدی
20 آذر 1398 ساعت 1:38 صبح

مقاله کاربردی و مفیدی بود.

یک پاسخ ارسال کنید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های الزامی با * مشخص شده اند